Özel Erişim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Tokat Özel Erişim Tokat Tokat Tokat Özel Erişim Koleji
9
Hemşire Anestezi ATT, Acil Tıp Teknikeri Özel Erişim Koleji Tokat özel liseler Özel Erişim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi

Gümenek Yolu Galericiler Sitesi Yanı No: 98 TOKAT

60200 Tokat, Turkey 0 (356) 212 1 900 iletisim@erisimasml.k12.tr
ÖZEL ERİŞİM ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ

Hemşirelik

özel erişim anadolu sağlık meslek lisesi Hemşire,hekimlerin belirlediği şekilde hastaların tedavisini yapan,koruyucu sağlık hizmeti ve bakım hizmeti veren kalifiye sağlık personelidir.Bu hizmetleri verirken de bireyi fizyolojik ve psikolojik yönden bir bütün olarak ele alır ve tedavi ve bakım hizmeti verirken bunları esas olarak kabul eder.

Hemşireler, polikliniklerde,muayene ve teşhis konulmasında,ameliyathanelerde hastaların ameliyata hazırlanmasında ve ameliyat süresince ve ameliyat sonrası bakım ve tedavide,hasta bakım merkezlerinde vazgeçilmez bireylerdir.

Hemşirelik bölümü 4 yıldır ve bu süre içerisinde genel liselerde okutulan derslerin yanı sıra meslek dersleri ve mesleki uygulama dersleri verilmekte ve son iki yılda da ağırlıklı olarak hastanede staj yapmaktadırlar.

Okulumuzun hemşirelik bölümünden mezun olan öğrencilerimiz,HEMŞİRE unvanı ile mezun olur ve devlet hastanelerinde,özel hastanelerde,tıp merkezlerinde ve hasta bakım merkezlerinde görev alırlar.

Hemşirelik bölümü mezunlarının sınavsız geçiş yapabileceği 2 yıllık bölümler;

Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Evde hasta bakımı, Fizyoterapi, Isı ve uğraş terapisi, Laboratuar teknolojisi, Tıbbi laboratuar teknikleri, Tıbbi tanıtım ve pazarlama, Sağlık kurumları işletmeciliği,  Yaşlı bakımı

Ek puanla girilecek 4 yıllık bölümler:

Ebelik, Sağlık yönetimi, Hemşirelik, Sağlık kurumları yöneticiliği

ÖZEL ERİŞİM ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ